Skip to main content
Geen categorie

Staatsbosbeheer

Door 6 mei 2019juni 18th, 2019No Comments

Staatsbosbeheer ontwikkelt en beschermt het groene erfgoed van ons land en zorgt ervoor dat huidige en toekomstige generaties de vele belangrijke waarden van natuur kunnen beleven. In Noord-Holland beheert Staatsbosbeheer de Schoorlse Duinen. 

Boswachter en manager Patricia van Lieshout wilde bij de start van het nieuwe jaar de 4 vaste krachten en ruim 50 vrijwilligers een workshop theaterimprovisatie aanbieden. Patricia volgde een cursus bij Jos in Alkmaar en was zo enthousiast dat ze haar medewerkers deze ervaring ook wilde geven. 

De workshop van 1,5 uur bestond uit een aantal eenvoudige en hilarische spelvormen die de deelnemers in tweetallen of kleine groepjes deden. Bij alle spelvormen ging het om samenwerking en fantasie én humor. Zo maakten de deelnemers in tweetallen woord-voor-woord verhalen, beelden zij diverse beroepen uit en deden zij het moordspel, bekend van de Lama’s op televisie. De workshop eindigde met een feestelijke spelvorm waaraan het hele team meedeed. 

Het werd precies wat ik hoopte! Voor een deel van de vrijwilligers was het in het begin even slikken, omdat je iets anders dan anders gaat doen. Maar door de mooie opbouw van de workshop raakten ze steeds meer in de stemming en kregen ze er steeds meer lol in. Wat hebben we gelachen! En wat een mooie foto van de laatste spelvorm! Nog regelmatig komt de workshop in gesprekken naar voren en zijn de vrijwilligers die er niet bij konden zijn erg jaloers, dit hadden ze niet willen missen.

Patricia van LieshoutStaatsbosbeheer