Skip to main content

VodafoneZiggo is een aanbieder van communicatie en levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven.

Een team programma- en projectmanagers  had een heidag georganiseerd waarin de speerpunten van het team op de agenda stonden. De organisatoren van de dag wilden geen standaardprogramma. Zij wilden de dag ook benutten om de collega’s uit te dagen de comfortzone los te laten. Organisator Martin Koevoet had bij NLP-opleiding Mindacademy een workshop van Jos Paauw gevolgd en wist meteen: dit wil ik mijn collega’s laten ervaren!

Na de lunch ging alles aan de kant en werd de ruimte omgebouwd zodat er genoeg ruimte was om aan te slag te gaan. In een energieke bijeenkomst van 1,5 uur deden de deelnemers een aantal inspirerende theateroefeningen die zich richten op luisteren, samenwerking en creativiteit.

De deelnemers waren na de workshop enthousiast over de snelheid, de variantie en de laagdrempeligheid van de oefeningen waardoor iedereen aan bod kwam. De oefeningen maakten hen duidelijk dat het soms nodig is dat wat je hebt voorbereid, los te laten zodat je écht luistert naar het verhaal van je klant én je collega.

Het was voor iedereen een verrassende en prikkelende workshop. We bestaan als team uit een verzameling solisten en gaan gewoonlijk heel zakelijk met elkaar om. Maar dat werd door de workshop geleidelijk helemaal op z’n kop gezet. Precies wat we nodig hadden. Het enthousiasme van Jos nam iedereen mee. Het was heel leerzaam en ontzettend leuk. We zagen elkaar eens op een heel andere manier en dat bevordert de samenwerking.

Martin KoevoetVodafone Ziggo